ღვინის დაწმენდა და სტაბილურობა
ღვინის ფერის კორელაციისათვის, როგორც თეთრ ისე წითელ ღვინოებში გამოიყენება პოლივინილპიროლიდონი (პვპპ).
თანაც დაბალხარისხიანი პვპპ-ს კარცეროგენული თვისებებიდან გამომდინარე, აუცილებელია მაღალხარისხიანი პვპპ-ს გამოყენება.
პოლივინილპიროლიდონის გამოყენების ტექნოლოგია და დოზები ღვინოში
პოლივინილპიროლიდონის გამოყენების აუცილებლობა ღვინოში
პროტეინების ადსორბაციისათვის გამოიყენება სხვადასხვა ტიპის სილიკოგელები, ქსეროგელები და ჰიდროგელები.